Aanmelden en eerste afspraak

Om aanspraak te kunnen maken op vergoeding van kosten voor geestelijke zorg door uw zorgverzekering, is een verwijsbrief van uw bedrijfs- of huisarts nodig. Deze verwijsbrief neemt u mee naar uw eerste afspraak. Zonder verwijsbrief kunt u geen aanspraak maken op vergoeding van kosten door zorgverzekeraars. Zorg daarom dus eerst voor een verwijsbrief voor u contact opneemt voor een afspraak.

U kunt natuurlijk ook op particuliere basis een afspraak maken, waarbij de kosten voor eigen rekening zijn. Dit dient u bij het maken van uw eerste afspraak aan te geven.

Een verwijsbrief moet de volgende gegevens bevatten:


  • Naam huisarts en AGB-code huisarts
/bedrijfsarts
  • Datum verwijzing voor aanvang behandeling psycholoog
- NAW
  • Verzekeringsnummer en Burgerservicenummer (BSN)

  • Vermoeden van DSM diagnose (diagnose hoeft niet gesteld te worden)

  • Korte omschrijving van de klachten

Indien u in het bezit bent van een verwijsbrief en een afspraak wilt maken, neemt u dan gerust contact met mij op.

Afspraak annuleren


Als u verhinderd bent voor een afspraak dient u dit zo snel mogelijk door te geven per telefoon of per email. Voor afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden geannuleerd, wordt bij u € 85,- in rekening gebracht. Deze kosten zijn niet te verhalen op uw zorgverzekeraar of werkgever.

WACHTTIJD
De wachttijd voor de start van de behandeling duurt op dit moment 5 weken. U kunt zich al wel aanmelden. Na de geplande intake kan de behandeling direct starten.