Veranderingen zorgstelsel 2014

In 2014 is een aantal veranderingen vastgesteld binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Vanaf nu spreken we niet meer over eerste- en tweedelijns GGZ maar over Generalistische Basis GGZ en de Gespecialiseerde GGZ.

De huisarts wordt meer dan voorheen degene die de regie voert over verwijzingen naar de geestelijke gezondheidszorg en zal samen met u bepalen of u verwezen wordt naar de Generalistische Basis GGZ of de Gespecialiseerde GGZ.

Meer informatie over bovenstaande gang van zaken kunt u vinden op de website van de rijksoverheid. Ook het Nederlands Instituut voor Psychologen geeft nadere uitleg over het huidige zorgstelsel.

Vergoedingen

In principe geldt dat de zorgverzekeraar de zorg binnen de Generalistische Basis GGZ volledig vergoedt. Echter, behandeling van niet alle soorten psychische problemen wordt vergoed. Welke problematieken en behandelingen worden vergoed, kunt u terug vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Daarnaast wordt bij de vergoeding van behandelkosten, eerst aanspraak gemaakt op uw verplichtte eigen risico (voor 2019 vastgesteld op €385,-). Bij vele verzekeraars kan dit in termijnen worden betaald.

Heeft u vragen?

Neemt u dan gerust en geheel vrijblijvend contact met mij op.